Sernik wiedeński ze skórką cytrynową.

Sernik wiedeński ze skórką cytrynową.

Sernik wiedeński ze skórką cytrynową.

Składniki : 1,5 kg sera mielonego 50 dkg cukru pudru 25 dkg masła 18 jajek 1,5 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 3 łyżki kaszy manny otarta skórka z 1 cytryny cukier puder do dekoracji Sposób wykonania : Jeśli nie mamy sera mielonego tylko w kostce, należy go zemleć przez maszynkę o drobnych oczkach 3 razy. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka, miękkie masło i cukier puder utrzeć na puszystą masę. Następnie do masy dodawać po łyżce zmielony ser, ciągle mieszając. Teraz dodajemy kaszę mannę ,otartą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, cytryna, ser, mielone, ciasto 3 bit, pieczenie, ciasto, budyń, kasza, dekoracje, jajko, lekkie ciasto, sposoby na jajko, ciasto z masa, ciasta z masa, sernik z budyniem, ser biały, ciasto z białek , puszyste ciasto, pieczeń z mielonego, sernik pieczony, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.