Składniki : Ciasto kruche na spód : 2 szklanki mąki pszennej 18 dkg masła 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie : 80 dkg rabarbaru pokrojonego w kostkę 4-5 łyżek cukru kryształu 1 cukier waniliowy 2 łyżki kaszy manny Kruszonka do posypania : 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki płatków migdałowych 9 dkg stopionego masła 1 cukier waniliowy Dodatkowo : cukier puder do dekoracji Sposób wykonania : W szystkie skład... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...