Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński

Już od bardzo dawna chodził za mną ten makowiec, ciągle obiecywałam sobie, że upiekę, no bo smaczny:) Smak makowca znałam, bo przepis na to ciasto krąży wśród moich znajomych, odkąd pamiętam:) Ciasto jest wilgotne, lekko słodkie, lekkie i gdyby nie parzenie i mielenie maku, to piekło by się je szybko:) Składniki: 40 dkg maku; 20 dkg masła; 20 dkg cukru pudru; 20 dkg kaszy manny; 80 dkg jabłek; 10-15 dkg rodzynek (sparzonych); 8 jajek; kilka kropli olejku migdałowego; 1 łyżka proszku do pieczenia; Wykonanie: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Autor

AlinaW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ciasto, jabłka, makowce, mielone, kasza, mięso, polewa czekoladowa, mięso mielone, ciasto z makiem, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasto z białek , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, ciasta z jabłkami, szybkie ciasto

Inne przepisy z In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.