Szarlotka japońska

Szarlotka japońska

Szarlotka japońska

Różne nazwy ma to ciasto: makowiec japoński, szarlotka japońska, szarlotka makowa czy makowiec z jabłkami. Obojętnie jak się nazywa, to smakuje tak samo dobrze. Najbardziej lubię to zimową porą, gdyż kojarzy się świątecznie ze względu na obecność maku. Lekkie, mokre i w mojej wersji bezglutenowej trochę rozpadające się ze względu na dodatek orzechów zamiast kaszy manny. Składniki: • 200 g masła • 1 szklanka cukru pudru • 5 jajek • 5 jabłek • 1 puszka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, orzechy, szarlotka, polewa czekoladowa, kasza, czekolada, makowce, świąteczne przepisy, bezglutenowe, mak, krem, boże narodzenie, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, szarlotka z jabłkami, ciasto na boże narodzenie, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, jabłka pieczone, krem czekoladowy, ciasto z białek , ciasto z orzechami, ciasto z makiem, ciasto z kremem, ciasta z kremami, puszyste ciasto, krem z pora

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.