Przepis na : obiad
Tydzień temu chodziłam jeszcze w balerinkach. Siedzieliśmy na ławce na wzgórzu uniwersyteckim i jedliśmy lody w ostatnich promieniach słońca, tuż przed 17-tą. Albo szliśmy na przedszkolny plac zabaw. Dzieci bez czapek, w bluzkach z długim rękawem, robiły babki z piasku albo uprawiały zjazd bobslejowy na własnej pupie prosto do piaskownicy. A wczoraj? Wczorajszą szok przeżyłam z temperaturą. 0 (słownie: ZERO) stopni. Wychodząc z domu parę minut po 6 rano zastanawiałam się czy nie będę śmiesznie wyglą... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...