Udka po marokańsku

Udka po marokańsku

Udka po marokańsku

Przepis na : obiad

Nieziemsko pachnące, delikatne i soczyste udka z kurczaka marynowane z aromatycznymi przyprawami kuchni marokańskiej, która uchodzi za jedną z najlepszych na świecie. Kardamon, cynamon, szafran i kolendra to mieszanka, która nadaje mięsu niepowtarzalny smak, jeszcze bardziej podkręcony orzeźwiającą cytryną. Tak przygotowany kurczak, podany z tradycyjnym marokańskim kuskusem smakuje rewelacyjnie. Składniki: 5 udek z kurczaka 3 cebule 1 cytryna 30g czarnych oliwek 30g zielonych oliwek 250ml bulionu drobiowego ki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , kurczak, kuskus, curry, sosy, mięso, kasza, udka z kurczaka, pasta, pasty, obiad, dania z kurczakiem, kurczak w marynacie, pomysł na obiad, kurczak curry, kurczak z papryką , mięso na obiad

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.