Kutia podlaska to potrawa, którą miałem okazję posmakować pierwszy raz gdzieś z 15 lat temu, gdy poznałem moją żonę. Jadłem ją wtedy w domu u mojej przyszłej teściowej. Moja żona pochodzi z Podlasia i wiele pięknych świątecznych zwyczajów łączy się w naszym domu i naszej kuchni. Od pewnego czasu kutia podlaska jest pozycją obowiązkową. Jej przygotowanie jest proste, a w dodatku zawiera mak, który uwielbiam. Pamiętajcie, że do naszego przepisu warto mieć już mak zmielony, zaoszczędzi on wam wiele czasu w przygotow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...