Dal, soczewica z dynią i suszonymi pomidorami

Dal, soczewica z dynią i suszonymi pomidorami

Dal, soczewica z dynią i suszonymi pomidorami

Dal, czy też dhal, to nic innego jak „groch”. W kuchni indyjskiej oznacza dania przygotowane na bazie strączków. Fasolka po bretońsku to też dal? :) Za prawdziwą, klasyczną kuchnią indyjską nie przepadam, choć jej łagodne wydanie bardzo mi odpowiada. Powoli przekonuję się do wielości aromatów, jakie dają mieszanki cudownych przypraw. Mój dal to nic innego, jak danie z soczewicy. Użyłam soczewicy zielonej, której nie trzeba moczyć, choć jej gotowanie trwa dłużej, niż soczewicy czerwonej lub żółtej. ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, brokuły, mielone, zupa pomidorowa, kasza, suszone pomidory, fasolka, brokuł, mięso, wegańskie, fasolka po bretonsku, mięsa pieczone, bez pieczenia, mięso duszone, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.