Dal, soczewica z dynią i suszonymi pomidorami

25
  • Dal, soczewica z dynią i suszonymi pomidorami
  • Dal, soczewica z dynią i suszonymi pomidorami

    Dal, czy też dhal, to nic innego jak „groch”. W kuchni indyjskiej oznacza dania przygotowane na bazie strączków. Fasolka po bretońsku to też dal? :) Za prawdziwą, klasyczną kuchnią indyjską nie przepadam, choć jej łagodne wydanie bardzo mi odpowiada. Powoli przekonuję się do wielości aromatów, jakie dają mieszanki cudownych przypraw. Mój dal to nic innego, jak danie z soczewicy. Użyłam soczewicy zielonej, której nie trzeba moczyć, choć jej gotowanie trwa dłużej, niż soczewicy czerwonej lub żółtej. ok... Czytaj dalej na blogu Kucharzyca


    Tematycznie do tego przepisu

    • Dieta Montignaca
      Dieta Montignaca

      Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

    • Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności
      Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

      Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

    Inne przepisy z Kucharzyca

    Dodaj komentarz