Kluski kładzione z dyni z pulpecikami w sosie warzywno - pieczarkowym

Kluski kładzione z dyni  z pulpecikami w sosie warzywno - pieczarkowym

Kluski kładzione z dyni z pulpecikami w sosie warzywno - pieczarkowym

Kluski kładzione , to szybka i smaczna alternatywa dla kopytek , klusek śląskich czy choćby zwykłych ziemniaków. Można je zrobić z dowolnymi dodatkami, szpinakiem, serem, brokułem, czy tak jak ja z dynią.Choć na dynię sezon się  dawno skończył, zapasy działkowe umożliwiają mi cieszenie się jej smakiem nawet teraz.  Składniki na kluski: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmiksowanej pieczonej dyni 2 jajka szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku * 2 ząbki czosnku tymianek sól morska Składniki na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, dynia, sos pieczarkowy, tarta, dynia pieczona, sosy, kopytka, pulpeciki, marchewka, groszek, bułki, warzywa, pieczarki, kasza, ziemniak, drobiowe, pulpety, brokuł, mięso, brokuły, ziemniaki, szpinak, mięsa pieczone, sos do jajek, pieczarki w sosie, brokuł z jajkiem, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.