Ale jak to? Wielkanoc bez jajek, śmietany, sera... ? To w ogóle możliwe? Ano całkiem możliwe i uwierzcie że jest naprawdę pysznie! Co prawda nie jestem na diecie wegańskiej, ale wciąż próbuję tworzyć roślinne słodkości i muszę przyznać, że coraz bardziej mi się to podoba. Oczywiście nie zabraknie na moim stole prawdziwego sernika ( tradycyjny, z rosą, mój ulubiony! ), ale takie ciasto może stanowić miłą odmianę dla tych cięższych i bardziej kalorycznych pyszności. Wiem również, że wiele osób po... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...