Pyzy z mięsem (kartacze)

Pyzy z mięsem (kartacze)

Pyzy z mięsem (kartacze)

Przepis na : obiad

Kartacze, cepeliny, pyzy - nazwa tych kluchów w zależności od regionu jest zmienna, ale smak zawsze domowy, przywołujący miłe wspomnienia. U mnie dzisiaj wersja z mięsem,ale można zrobić mniejsze "z dziurką" bez nadzienia. PYZY z MIĘSEM  Składniki: ciasto: 1,5 kg obranych surowych ziemniaków 0,7 kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kaszy manny szczypta soli farsz: 400 g łopatki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.