Schab w sosie marchewkowo - porowym

Schab w sosie marchewkowo - porowym

Schab w sosie marchewkowo - porowym

Składniki (na 1 porcję) - 2 łyżeczki oleju rzepakowego (ok. 10 g), - cebula (ok. 70 g), - 2 plastry schabu (ok. 140 g), - 1/2 pora (ok. 60 g), - marchew (ok. 105 g), - pół woreczka kaszy jęczmiennej pęczak (ok. 50 g), - buraczki (ok. 100 g), - przyprawy: papryka słodka, papryka wędzona, papryka ostra, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Cebulę szklimy na łyżeczce oleju. 2. Plastry schabu delikatnie rozbijamy, marynujemy w łyżeczce oleju, papryce słodkiej, ostrej i podsmażamy na patelni. 3. Do cebuli dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.