Pulpety indyczo-wieprzowe zapiekane z kaszą i botwinką

Pulpety indyczo-wieprzowe zapiekane z kaszą i botwinką

Pulpety indyczo-wieprzowe zapiekane z kaszą i botwinką

Zapiekane pulpety to danie idealne dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni zbyt długiego czasu. Przygotowanie samego dania zajmie wam 10 minut, a później tylko pieczenie i gotowe! Polecam to danie wszystkim osobom, które uwielbiają botwinkę. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego indyczo-wieprzowego 1 saszetka kaszy pęczak (100 g) 2 gałązki botwinki 2 szklanki wody sól, pieprz papryka słodka papryka ostra natka pietruszki bazylia suszona 1 łyżka oleju bądź oliwy z oliwek Mielone mięso przełożyć do miski, przyprawić solą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, papryka, mięso, pulpety, mięso mielone, kasza, tarta, bułki, bez pieczenia, mięso na obiad, danie jednogarnkowe, obiad, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, obiad dla 2 osób, tarta na słodko, dania bez mięsa, pomysł na obiad

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.