Ryż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami

Przepis na : deser

Składniki: 3 szklanki mleka 400 g ryżu 8 jabłek 4 łyżki masła 200 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru cynamon 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli  2 łyżki kaszy manny Do garnka wlać mleko, dodać po 2 łyżki masła i cukru, sól, ekstrakt, wsypać ryż i nastawić do zagotowania, co jakiś czas mieszając. Gdy zacznie się gotować, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i dusić, mieszając co chwilę, aż ryż wypije całe mleko. Po tym czasie zdjąć z gazu i pozostawić pod przykryciem na 20 minut. Do ryżu dodać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.