sernik piegusek (na murzynku)

sernik piegusek (na murzynku)

sernik piegusek (na murzynku)

Miało być "byle jakie" ciasto żeby tylko zużyć zalegający ser a wyszło z tego jak to powiedziała córcia "ciasta przepyszniaste najlepsze na świecie". I ja też prawie się z tym zgodzę. Piegowaty sernik na cieście murzynkowym ( a dokładnie pod, bo w czasie pieczenia zamieniły się miejscami), moja ulubiona domowa polewa a wszystko to przełamane dodatkiem kwaśnej konfitury z żurawiny. Idealnie w punkt. Nic dodać, nic ująć. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 250 g masła 5 łyżek wody 1,5 szklanki cukru 1,5 szk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję