KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ

KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ

KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ

Tradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam. Zamiast ciasta drożdżowego użyłam ciasto francuskie. Składniki: na około 6 porcji płat ciasta francuskiego 50 dag kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 20 dag kaszy jaglanej 2 szt. cebuli 2 szt. jajek sól, pieprz Grzyby zalałam wodą i odstawiłam na 2 godziny aby namiękły. Kiszoną kapustę posiekałam, zalałam niewielką ilością ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ciasto, francuskie, kapustą, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kasza, kapusta kiszona, kasza jaglana, drożdżowe, pierogi, pierogi przepis, ciasto francuskie, tarta, mięso, warzywa, barszcz, barszcz czerwony, naleśniki, świąteczne przepisy, naleśnik, pieczarki, zapiekanki, zapiekanka, jajka z farszem, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.