Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem

Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem

Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem

Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem...Miękkie i soczyste plastry schabu.Aromatyczny pieczarkowo-śmietanowym sos.I kawałeczki wysmażonego boczku.Pycha! Składniki:1 kg schabu bez kości;500 g pieczarek;250 g wędzonego boczku;3 duże cebule;500 ml słodkiej śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36%;Sól;Pieprz;Olej do smażenia.Sposób przygotowania:Schab umyć, osuszyć, oczyścić z nadmiaru błon, pokroić w plastry. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć z obu stron, na rogr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, boczek, pieczarki, cebula, pieczenie, sosy, mięso, kasza, słodkie, ser, ziemniak, ziemniaki, ryż, seler, ser żółty, obiad, karkówka, surówka, wieprzowina, boczek w sosie, pieczarki w sosie, sos pieczarkowy, karkówka pieczona, pieczona karkówka, ziemniaki na obiad, karkówka w cebuli, pieczarki z ryżem, pieczony boczek, mięsa pieczone, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.