Chiński, pomarańczowy kurczak

Chiński, pomarańczowy kurczak

Chiński, pomarańczowy kurczak

  Składniki: 2 filety z piersi kurczaka (o łącznej wadze 500 g); 2 ząbki czosnku; 1/2 pęczka szczypiorku do oprószenia po wierzchu; 1 łyżka startej skórki z pomarańczy do oprószenia po wierzchu;  Sól; Biały cukier; Olej do smażenia. Ciasto od obtoczenia kurczaka: 2 jaja; 1/2 szklanki mąki pszennej; 1/4 szklanki mąki kukurydzianej;  1/2 szklanki bardzo zimnej wody; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżka oleju; Szczypta soli. Sos pomarańczowy: 1/2 szklanki soku świeżo wyciśniętego z pomarańczy; 3 czubate ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, ciasto, kasza, sos do kurczaka, kurczak po chińsku, filet z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, ryż, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, kurczak pieczony, potrawy z kurczaka, sos do ryżu, dania chińskie, kurczak z ryżem, ryż po chińsku, ryż smażony, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.