owoce morza - 5166 przepisów (strona:119/345)

SAJGONKI Z ŁOSOSIEM 107

Sajgonki z łososiem w kilku wersjach Przygotowałem te sajgonki, gdy zostało mi sporo łososia z dań, które przygotowywałam poprzedniego dnia Składniki: mango ogórek świeży marchewka dymka

SandraFrej.com
Śledzie korzenne 46

No dobra, powoli trzeba się zabierać za przepisy świąteczne, takie życie blogera. Niby to trochę słabe, bo święta zaczynamy nieco wcześniej, ale nie przeskoczę tego. W

Kardamonovy
Wtorek: Sałatka z pieczonych batatów, czerwonych buraków i brukselki 182

Kolorowa, sycąca sałata. Miękkie, pieczone, naturalnie słodkie warzywa przełamane cytrynowym dresingiem. Plus krewetka – wisienka na torcie Czas: 1 h 15 minut (w tym 1 h

Niedzielny kucharz
Sałatka z pieczonego łososia po śródziemnomorsku 187

Łosoś po śródziemnomorsku to sałatka z pieczonego łososia z warzywami i ziołowym dressingiem z feta. Uwielbiam takie jedzenie na lato, uwielbiam łososia! Ziołowy dressing z feta

codojedzenia
Nad morzem 160

tamto((( i tyle było mojego relaksu))  Całe szczęście, ż e “te niedogodności” wynagrodził nam super pyszny obiad w barze na plaży. Rodzice wybrali frutti di mare: tata owoce morza smażone w cieście, podane z cytrynk ą i polent ą , a mama spaghetti allo scoglio( “na skale”). Dzieci “pogardziły” tymi pysznościami i wybrały frytki oraz grillowane parówki

Mia Cucina Sofieta
Krewetki z pomarańczami 177

Krewetki ... Długo myślałam o nich po prostu "robale" i omijałam szerokim łukiem. Przekonywałam się bardzo powoli jedząc czasami gdzieś podczas warsztatów kulinarnych. Ucząc się

Smaczna Pyza
Bliny z mąki gryczanej 68

Czas czytania: < 1 min Klasyczne bliny z mąki gryczanej Przepis na te pyszne bliny znalazłam w książce Beatrice Ojakangas. Autorka podaje klasyczny przepis, który przygotowuje

SprawdzonaKuchnia.pl
Zamiast kanapki...tortilla z łososiem 136

W życiu każdego człowieka pracującego przychodzi kryzys związany ze śniadaniami :) Co zabrać do pracy kiedy c hleb z szynką i żółtym serem się znudzi, czasami jogurt

bistro mama
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 136

Gdy z Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z

Gosia gotuje
Czwartek: Sałatka z wędzonym pstrągiem i mango 157

Bardzo sycąca sałatka, długo pozostawiająca wspomnienie smaku słodkiego mango i kwaskowego dresingu. Zamiast wędzonej ryby do sałatki można dodać też prosciutto. Czas: 15 minut Poziom trudności

Niedzielny kucharz
Grillowany karmazyn z salsą pomidorową z awokado 206

Grillowany karmazyn z salsą pomidorową z awokado to przepyszna, zdrowa i lekka opcja na grillowane dania. Bardzo delikatne, soczyste mięso ryby cudownie komponuje się z wyrazistą

Pociąg Do Kuchni
Pomysł na grilla: marokańskie kefty z sosem miętowym 189

kilka pomysłów na blogu. Liczę, że aura jednak się poprawi i trochę jeszcze w tym roku pogrillujemy. Bo przecież sezon dopiero się zaczyna, prawda?:) Spośród państw leżących nad Morzem Śródziemnym niewyczerpanym źródłem inspiracji może być kuchnia krajów bałkańskich oraz arabskich . Na stołach królują tam różnorodne szaszłyki, kebaby, klopsiki i inne cuda, które pewnie jedliście w czasie Waszych urlopów. Z wakacji(...)podawane z sosem ajwar , a z Grecji gyros i souvlaki . Jednak mieszkańcy krajów śródziemnomorskich są mistrzami grillowania nie tylko potraw z mięsa , ale również cudownych świeżutkich ryb i owoców morza , np. dorady , krewetek czy ośmiornicy. Znają się też na przyprawianiu i ich propozycje grillowe są według mnie bardziej aromatyczne, lżejsze i ciekawsze niż to, co jadamy w Polsce

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczony karp z koprem włoskim i pomarańczami 165

Karp „lubi” towarzystwo rozmaitych korzennych warzyw, masła, a także smaków kwaśnych i cytrusów. Podobnież i koper włoski (fenkuł) dobrze czuje się w winie, cytrusach, maśle czy

Kulinarna Pokusa
Poniedziałek: Sałatka z krewetkami, pęczakiem i pieczonymi buraczkami 100

Jędrne krewetki, pęczak, który zawsze jest al dente, słodki buraczek i marchewka, a to wszystko polane dresingiem z mango i szalotki. Czas : 25 minut plus 45

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania