Kolejny piąteczek przed nami i ponownie rybka. Dzisiaj polecam pstrąga zapiekanego pod pierzynką. Co tu dużo mówić – prosto i smacznie. Składniki: Pstrąg kawałki około 200 g na „ głowę ” Sól 1 łyżka majonezu typu light 2 łyżki posiekanego szczypiorku Wykonanie: Z pstrąga usuwamy ości ( najlepiej pęsetą ), przyprawiamy solą. Układamy w naczyniu do zapiekania skórą do dołu. Majonez mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i smarujemy nim górę ryby. Pstrąga zapiekamy w temp. 180 o C około 20 minut. SMACZNEGO. (func... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...