Łosoś w sosie musztardowym z porem

Łosoś w sosie musztardowym z porem

Łosoś w sosie musztardowym z porem

Kawałki pysznego fileta z łososia z chrupiącą warstwą startych ziemniaków w sosie musztardowym z porem. To znakomity pomysł na piątkowy obiad oraz wegetariańskie danie podczas przyjęcia. Czas wykonania: 60 min Ilość porcji: 4 kawałki (2 porcje) Składniki: 400 g filetu z łososia 3 łyżki soku z cytryny 200 g ziemniaków 1 jajko szczypta soli szczypta pieprzu 2 łyżki oleju Sos: 400 g pora 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 250 ml bulionu warzywnego (1 szklanka) 50 g śmietany 2 łyżki musztardy ¼ pęczka estragonu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.