Przepis na : obiad
Tołpyga w złocistej kukurydziano-sezamowej panierce to propozycja nie tylko dla osób lubiących ryby, ale także dla tych, którzy unikają glutenu. Nam do gustu przypadła panierka, która pozostała przyjemnie chrupiąca, a przy tym nie wchłonęła dużo oleju. Wewnątrz niej ryba pozostała wilgotna i delikatna. Taki prosty obiad, a jakże smaczny. Składniki na tołpygę w kukurydziano-sezamowej panierce 1 / 2 kg filet lub płat ze świeżej tołpygi 80 g płatków kukurydzianych 2 łyżki ziaren sezamu 1 jajko mąka kukurydziana do... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...