Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

https://niecodziennikpary.pl/wp-content/uploads/2024/03/jajka_w_sosie_tatarskim.jpg Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która cieszy nie tylko oczy, ale przede wszystkim kubki smakowe. Prosty do zrobienia sos tatarski doskonale komponuje się ze świeżymi, ugotowanymi na twardo jajkami od szczęśliwej kurki, a dodatkowo ładnie ozdobione danie cieszy oczy patrzące na suto zastawiony wielkanocny stół. Jajka po tatarsku to idealna przystawka, którą można podać na wielkanocne śniadanie. Jajka w sosie ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.