Pad Thai

Pad Thai

Pad Thai

Aż trudno opisać, jak bardzo kocham kuchnie tajską. Chyba jedną z najbardziej popularnych potraw jest makaron po tajsku, czyli pad thai. Można go robic z różnych składników, ale ja najbardziej lubię z krewetkami. Jak we wszystkich daniach typu stir fry, najważniejsze jest wczesniejsze przygotowanie wszystkich składników, gdyż samo smażenie w woku odbywa się bardzo szybko. Także rozgrzewamy woka na maxa I smażymy! Na 4 porcje: 1 łyżka oleju roślinnego Ok 100g makaronu ryżowego ugotowanego wg instrukcji na opak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Przyprawy i Kolory

Autor

Smaki

Kocham gotować

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, sosy, makarony, makaron, papryka, sałata, kuchnia tajska, sałata lodowa, stir fry, fasola, masło orzechowe, sok, owoce morza, sos do jajek, makaron smażony, sos do sałaty, dania z makaronem, sos do makaronu, czerwona fasola, fasola czerwona

Inne przepisy z Smaki Przyprawy i Kolory

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.