Mule w sosie z białego wina

Mule w sosie z białego wina

Mule w sosie z białego wina

Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 18,00 zł SKŁADNIKI: 1 kg świeżych muli (omułki) 2 ząbki czosnku 1 cebula 4 łyżki oliwy 1/3 kostki masła 1 szklanka białego wina natka pietruszki 1 cytryna sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Mule myjemy i oczyszczamy pod bieżącą wodą. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, na której przesmażamy cebulę z czosnkiem. Dolewamy wina i doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę gotujemy i dodajemy mule. Mule dusimy pod przykryc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.