Środa: Sałatka z soczewicy, ryżu, krewetek i chorizo

Środa: Sałatka z soczewicy, ryżu, krewetek i chorizo

Środa: Sałatka z soczewicy, ryżu, krewetek i chorizo

Prosta, kolorowa sałatka z delikatnych warzyw, którą można nakarmić drwala. A on poprosi o dokładkę, bo sałatka z soczewicy i ryżu pięknie wygląda i tak też smakuje. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Królestwo za miskę soczewicy Soczewica – zielona, czerwona, szara, żółta i czarna, drobna i delikatna jak groszek, a treściwa jak fasola. Znana ludzkości od pradawnych czasów, łatwa w uprawie, niekłopotliwa w transporcie, bo lekka. Po ugotowaniu znacznie za to zwiększa objętość, dając ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, krewetki, chorizo, sałatka, sałatki, mielone, potrawka, ryby, szpinak, sałatka z ryżem, ryż z warzywami, ryba, owoce morza, czerwona fasola, lekkie sałatki

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.