Przepis na : obiad
Makaron spaghetti z lekko pikantnym sosem pomidorowym, smażonym czosnkiem, cebulą i krewetkami całość zaprawiona winem tworzy wyśmienitą potrawę. Bardzo proste i efektowne danie. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2 osoby Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 130 g makaronu spaghetti 16-20 krewetek 400 g pomidorów krojonych (puszka) 1 cebula 200 ml białego wina 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ½ natki pietruszki ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki ziół... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...