Smażony szczupak z warzywami i winnym sosem

Smażony szczupak z warzywami i winnym sosem

Smażony szczupak z warzywami i winnym sosem

Przepis na : kolacja

Pisaliśmy już kiedyś jak w prosty sposób przyrządzić w piekarniku szczupaka „po prowansalsku” . Dzisiaj spróbujemy czegoś nieco innego i szczupaka usmażymy. Poniższy przepis ma wprawdzie więcej składników niż poprzedni, ale nie jest wiele trudniejszy w przygotowaniu, które w dodatku zajmie mniej czasu. Oferuje przy tym więcej smaków – doskonały słodko-kwaśny sos winny oraz kompozycję warzyw, w których również przewija się połączenie smaków słodkich oraz bardziej wytrawnych i cytrusowych. Danie w takiej konf... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, warzywa, cebula, duszone, marchewka, śliwka, ryby, seler, słodkie, imbir, seler naciowy, łatwe , ryba, cytryna, proste i szybkie przepisy, sok, łosoś, dorsz, mięso, budyń, owoce morza, kolacja, ryby smażone, warzywa na patelnie, gotowana marchewka, smażony łosoś, mięso duszone, dania bez mięsa, lekkie dania, szybka kolacja

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.