Przepis na : obiad
Sardynki to małe rybki , które pysznie smakują wędzone, smażone oraz marynowane w oleju. Świetnie sprawdzają się podane jako przekąska do piwa lub jako przystawka. Jednym z szybszych i łatwiejszych sposobów na przygotowanie sardynek jest ich lekkie obtoczenie w mące oraz przyprawach, a następnie usmażenie. Przygotowane w ten sposób sardynki można serwować same z odrobiną soku z cytryny, ale mogą one posłużyć również za podstawę innych dań np. pasty kanapkowej z dodatkiem pomidorów lub jajek. Znajdziesz mnie... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...