Łosoś na zielonych szparagach z sosem szodonowym (Sabayon)

Łosoś na zielonych szparagach z sosem szodonowym (Sabayon)

Łosoś na zielonych szparagach z sosem szodonowym (Sabayon)

Są takie dni, kiedy liczymy na spokojny wieczór, aż nagle dzwoni telefon. A wtedy okazuje się, że trzeba w szybkim tempie przygotować coś specjalnego. Gdy nie ma czasu już czasu na długie gotowanie, przydają się łatwe przepisy kuchni ekspresowej. Dzisiaj zapraszam na łososia w doborowym towarzystwie - ze szparagami (ewentualnie można zastąpić fasolką szparagową nieciętą) i sosem na bazie szampana. Sos Sabayon (zabaglione lub szodonowy) kojarzy się przede wszystkim z deserami. Jednak jego wytrawna wersja równ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia | Pełny talerzKasia | Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, sosy, łosoś, ryby, sok, mielone, ryba, zielone szparagi, fasolka, fasolka szparagowa, desery, ryż, deser, owoce morza, sos do mielonego , sos do ryżu, filet z łososia, jak zrobić wodę z cytryna, pieczeń z mielonego, szybki deser, bez pieczenia, deser z owocami

Inne przepisy z Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.