"Carpaccio" z ośmiornicy

"Carpaccio" z ośmiornicy

Ośmiornica mrożona 6 ząbków czosnku, 1 chili, 14 łyżek oliwy, 4 limonki, cukier, sól Ośmiornicę rozmrażać w lodówce, trwa to około 24 godzin. Ośmiornicę dokładnie umyć w zimnej wodzie. Wypchnąć dziób i go usunąć. Wyciąć całą okolicę dzioba – mocno wypchnąć i wyciąć. Dokładnie umyć worek czernidłowy. W garnku z grubym dnem lub szklanym naczyniu rozgrzać 3 łyżki oliwy (tak aby zakryć dno), włożyć ośmiornicę mackami do dołu, dodać 4 obrane ząbki czosnku i szczelnie przykryć (jeżeli pokrywka ma dziurkę należy ją ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.