Makaron ryżowy z tuńczykiem i podgrzybkami w sosie śmietanowym

Makaron ryżowy z tuńczykiem i podgrzybkami w sosie śmietanowym

  Znacie to uczucie kiedy chcecie ugotować obiad, otwieracie lodówkę w której nie ma zbyt wielu produktów a zakupy zaplanowane są dopiero za parę dni?….. A potem okazuje się, że z tych znalezisk wyszło całkiem przyzwoite danie Tak było właśnie w przypadku tego przepisu. Składniki na 4 osoby: 2 cebule szalotki 2 garście podgrzybków suszonych 2 puszki tuńczyka w oleju słonecznikowym 300 ml śmietanki 30% 4 łyżki kaparów 200g makaronu ryżowego natka pietruszki pieprz cytrynowy sól PRZYGOTOWANIE: Grzyby nale...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.