Karp w galarecie jest najlepszy u Ciocia Basi, to u Niej zawsze jest podawany na świąteczny stół. U nas w domu karpia tylko się smaży, więc możliwość skosztowania karpia w galarecie jest bezcenna. W tym przepisie na tę świąteczną rybę po raz pierwszy klarowaliśmy galaretę i to był doskonały pomysł, bo wyszła ona przezroczysta, przez co karp i warzywa prezentowały się na talerzu godnie, jak na okazję przystało. Składniki na karpia w galarecie 4 dzwonka z karpia 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 1 cebula... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...