Onigirazu to połączenie japońskiej kulki ryżowej (onigiri) z kanapką. Podstawą jest ryż oraz glony nori, (takie jak wykorzystujemy do sushi), dodatki są dowolne. Do moich onigirazu użyłam tuńczyka w kawałku Princes, który z jajkiem, tworzy klasyczne i sprawdzone połączenie. Do tego kilka zielonych dodatków i pyszna przekąska gotowa! Taka sushi kanapka świetnie nada się na lunch do pracy, drugie śniadanie do szkoły albo na piknik w plenerze. Składniki na 4 kanapki: 500 g ugotowanego i przyprawionego ryżu do sushi 1 puszk... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...