Ośmiornica po Galicyjsku (Pulplo alla Galega)

Ośmiornica po Galicyjsku (Pulplo alla Galega)

Ośmiornica po Galicyjsku (Pulplo alla Galega)

Ośmiornica po Galicyjsku to bardzo popularna i prosta w przygotowaniu przekąska prosto z gorącej Hiszpanii. Podawana w wersji z ziemniakami, jak i bez - bardzo często serwowana jest jako starter lub tapa. Składniki (4 porcje) -400 g ośmiornicy -2 ziemniaki -1 ząbek czosnku -1 niecała łyżeczka słodkiej papryki -3 łyżki oliwy z oliwek -sól Przygotowanie Ośmiornicę ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać. Ugotowaną ośmiornicę pokroić w kawałki. Całość umieścić w misce. polać oliwą, oprósz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.