Boszsz, ale mnie już nosi, korci. Przepisy na najbliższe święta, o tym mowa. Mam już sporo przygotowanych propozycji, już zaraz, dziś chciałam wrzucić pierwszą z nich. Ale ogarnęłam się, nie będę wariować. Poczekam do piątku… najbliższego. Potem w sobotę znowu nagotuję nowych rzeczy na Wielkanoc. Nie wiem czy trochę nie przesadzam z ilością. Najgorsze jest to, że mam kolejne pomysły, a już nie mam miejsca w „grafiku”. No nic, zapiszę sobie na następny rok. Sałatka z ryżem , tuńczykiem, kukury... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...