Karp „lubi” towarzystwo rozmaitych korzennych warzyw, masła, a także smaków kwaśnych i cytrusów. Podobnież i koper włoski (fenkuł) dobrze czuje się w winie, cytrusach, maśle czy
Kulinarna PokusaJędrne krewetki, pęczak, który zawsze jest al dente, słodki buraczek i marchewka, a to wszystko polane dresingiem z mango i szalotki. Czas : 25 minut plus 45
Niedzielny kucharzJedną z potraw, które podamy na wigilijny wieczór będzie karp w piwnej panierce . Właśnie raczymy się takim naszym eksperymentem kulinarnym i stwierdzamy, że warto się nim
niecodziennikparyOd dawna planowaliśmy zrobić śledzie z czosnkiem niedźwiedzim , ale nigdy nie udawało nam się kupić świeżych liści. W tym roku pozytywnie zaskoczył nas Ryneczek Lidla, który
niecodziennikparyKrewetki w kremowym sosie ze spaghetti chodziły za mną od jakiegoś czasu. Aż w końcu się zmobilizowałam i kupiłam duże krewetki, które najpierw zamarynowałam i usmażyłam
codojedzeniaProsty i przepyszny smażony ryż z warzywami i krewetkami. To danie możesz skomponować po swojemu, bo tak naprawdę to od Ciebie zależy jakie warzywa wylądują w
nietylkopasta.plDzień dobry! Po wiadomościach na Facebooku i na Instagramie wiem, że śniadania potrafią sprawić Wam problem. Nie zawsze rano jest dużo czasu na pomyślenie o nich
Karo in the KitchenŁosoś to popularna ryba, której mięso jest bogate w białko, kwasy tłuszczowe omega-3 i witaminę D. Spożywany jest zarówno na surowo jak i w formie
MeCooksŚledzie korzenne z pomidorami W świątecznych przygotowaniach zaplątał się śledź. A dokładniej przepis na śledzie z przyprawami korzennymi. Polecam! Składniki na 2 słoiki po ok. 350
Pełny talerzLubię tego typu zieleninę wchłonąć na święta. Mój organizm średnio przyswaja jedzenie przez bite 3 dni (lub dłużej) smażonego karpia, pieczonych szynek i innych tego typu
KardamonovyLubię tego typu zieleninę wchłonąć na święta. Mój organizm średnio przyswaja jedzenie przez bite 3 dni (lub dłużej) smażonego karpia, pieczonych szynek i innych tego typu
KardamonovyTrudno wraca się tutaj po długiej nieobecności. To tak, jak gdyby spotkać się wreszcie z kimś, pomimo wielu przekładanych wizyt. Kimś, kto cały czas cierpliwie tylko
Mango PapajaSandacz to ryba bardzo ceniona ze względu na jej walory smakowe. Ponieważ mięso sandacza jest chude, więc dobrze będzie czuło się w towarzystwie lekko kwaśnego sosu
Kulinarna Pokusa12 średnich surowych, oczyszczonych ogonów krewetek*, 500 ml bulionu**, 10 grzybów straw (słomianych)***, 1 łodyga trawy cytrynowej, 2-3 plasterki galangalu, 3 listki limonki, 1 łyżeczka
królestwo garów