Tom Yum Kung

Tom Yum Kung

Tom Yum Kung

12 średnich surowych, oczyszczonych ogonów krewetek*, 500 ml bulionu**, 10 grzybów straw (słomianych)***, 1 łodyga trawy cytrynowej, 2-3 plasterki galangalu, 3 listki limonki, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki sosu rybnego, 3 łyżki soku z limonki, 6 ostrych papryczek, 1/2 filiżanki grubo pociętych liści kolendry Jakiś czas temu, na zaproszenie Ambasady Królestwa Tajlandii, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach „KUCHNIA TAJSKA DLA ZDROWIA”. Warsztaty prowadzili eksperci sztuki kulinarnej z Tajlandii, którzy w P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, grzyby, cytryna, zupa, sosy, kurczak, sok, kuchnia tajska, pieczarki, ciasto, owoce morza, gotowany kurczak, sos z grzybów , zupa rybna, kurczak z pieczarkami, tajska zupa, zupa grzybowa, sos do kurczaka, pieczarki w cieście, ciasto cytrynowe, pieczarki w sosie, kurczak słodko kwaśny, dania z kurczakiem, kurczak po tajsku

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.