Risotto z bobem i krewetkami 117Lekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki, które nadały całemu daniu wspaniałego, morskiego aromatu
Niedzielny kucharz
Ryba na niedzielny obiad 124Kolejna ciepła i słoneczna niedziela. My już po obiedzie. Niedzielny obiad staram się robić nieco wystawnie, bo po prostu mam więcej czasu. Jest i obrus na
codojedzenia
Potrawka ryżowa z dorszem 234Składniki: 70 g ryżu 150 g fileta z dorsza 100 g szparagów 1/2 małej marchewki kawałek czerwonej papryki 100 cukinii kawałek pora 1 ząbek czosnku 3
czarrna od kuchni
Omlet z samych białek z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 118Omlet z samych białek z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to doskonała propozycja na szybki i zdrowy posiłek nie tylko dla osób na diecie. Omlet jest puszysty
Di gotuje
Sushi ze szparagami i łososiem – domowe futomaki 123Sushi zawsze kusi! Próbowaliście już robić je w domu? To wcale nie jest trudne, a już 18.06 obchodzimy Dzień Sushi, więc warto spróbować! Na gifie, który
Flymetothespoon
Risotto ze szparagami 186Lekkie, wiosenne danie z dorszem i zielonymi warzywami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 30-40 dkg fileta z dorsza 1/2 pęczka szparagów 1 młoda cukinia
czarrna od kuchni
Szpinakowy dutch baby z łososiem 119Jedno z moich ulubionych śniadań to dutch baby na wytrawnie – prosty, zapiekany naleśnik z ulubionymi dodatkami. Tym razem zrobiłam go w wiosennej, zielonej wersji –
Flymetothespoon
Sałatka z winogronami morskimi 109Dzisiaj zapraszam w kulinarną podróż do Japonii. Przedstawiam sałatkę z winogronami morskimi, krewetkami smażonymi na maśle, pomidorkami, sałatą oraz sosem Sanbaizu . Oryginalna, prosta i pyszna…
Oryginalny smak
Lubczykowy pstrąg z grilla 209Składniki: 2 pstrągi przyprawa do ryb 2 gałązki lubczyku kilka gałązek pietruszki masło Przygotowanie: Pstrągi opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do środka włożyć po łyżce masła
czarrna od kuchni
Migdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką 97Migdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką. Tarta wyszła rewelacyjna. Chrupiące ciasto, konfitura świetnie wpasowała się ze śledzikiem i gruszką.
wesoła kuchnia
Bezglutenowe gofry z pastą z dorsza 128Gofry wytrawne bez glutenu,które są świetną propozycją na śniadanie zamiast kanapek. Podała je z gotową pastą z dorsza, jajkiem, roszponką i oliwkami. Będą świetne
wesoła kuchnia
Mule w sosie arrabbiata 117Mule w sosie pomidorowym z winem, tofu, papryką. Czy może być lepsze połączenie smaków. Do tego chrupiąca bagietka moczona w sosie.
wesoła kuchnia