Migdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką

Migdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką

Migdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką

 Migdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką. Tarta wyszła rewelacyjna. Chrupiące ciasto, konfitura świetnie wpasowała się ze śledzikiem i gruszką.   tarta migdałowa: 200 g mąki pszennej 70 g migdałów 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki przyprawy włoskiej 120 g masła zimnego 2 żółtka 1 łyżka zimnej wody nadzienie: 1 słoik Beczka śledzi z suszonymi pomidorami 550 g 150 g serka ziołowego 250 g jogurtu greckiego 2 białka 2 jajka 2 gruszki  8 gron winogrono czerwone 8 pomidoró... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.