Kocham takie smaki! Proste, niesamowicie aromatyczne i przenoszące mnie w inne obszary naszego świata. Dziś zapraszam w kulinarną podróż do Tajlandii, bo to właśnie czerwona tajska
nietylkopasta.plNie wiem od czego zacząć. Może od tego, że ostatnio ucieka mi większość dnia. Nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam zdjęcia na bloga. W moim blogowym folderze
KardamonovyBardzo aromatyczny sos słodko - ostry, pachnący cynamonem, goździkami i świeżym imbirem, z ostrą nutą papryczki chili. Taki sos pasuje do zimnych mięs czy
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g ryżu 200 g cukinii 150 g fasolki szparagowej 1/2 czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy z puszki pomidorki
czarrna od kuchniZapiekane ziemniaki z rozetkami księżnej. Podałam z pesto z jarmużu i łososiem. Fajna propozycja podania ziemniaków na obiad albo kolację. składniki
wesoła kuchniaSkładniki: 250 g fileta z dorsza 1/2 marchewki 1 mała cebula pędy bambusa z zalewy garść grzybów mun 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 150
czarrna od kuchniPrzepis pochodzi z bloga Just a Salad. Rewelacyjny pomysł na podanie sałatki na spodzie kruchym z dodatkiem łososia. Może to być propozycja na śniadanie, obiad
wesoła kuchniaWiele sklepów od czasu do czasu robi tydzień produktów kuchni świata. Jest to na ogół asortyment jednego wybranego kraju wyłącznie. Osobiście uwielbiam takie tygodnie, gdyż często
MeCooksRyba z grilla z dodatkiem cytryny, czosnku i natki pietruszki, to lekkie i szybkie danie . Przygotowanie ryby z grilla zacząć należy od zakupu dobrej jakości świeżej
MeCooksSmażone krewetki z pomidorkami, pietruszką i chili z dodatkiem czosnku i białego wytrawnego wina. Przepyszne, bogate w smaku i zarazem wyjątkowo proste danie, które bardzo szybko
Oryginalny smak