Kolejna ciepła i słoneczna niedziela. My już po obiedzie. Niedzielny obiad staram się robić nieco wystawnie, bo po prostu mam więcej czasu. Jest i obrus na
codojedzeniaSkładniki: 70 g ryżu 150 g fileta z dorsza 100 g szparagów 1/2 małej marchewki kawałek czerwonej papryki 100 cukinii kawałek pora 1 ząbek czosnku 3
czarrna od kuchniOmlet z samych białek z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to doskonała propozycja na szybki i zdrowy posiłek nie tylko dla osób na diecie. Omlet jest puszysty
Di gotujeSushi zawsze kusi! Próbowaliście już robić je w domu? To wcale nie jest trudne, a już 18.06 obchodzimy Dzień Sushi, więc warto spróbować! Na gifie, który
FlymetothespoonLekkie, wiosenne danie z dorszem i zielonymi warzywami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 30-40 dkg fileta z dorsza 1/2 pęczka szparagów 1 młoda cukinia
czarrna od kuchniJedno z moich ulubionych śniadań to dutch baby na wytrawnie – prosty, zapiekany naleśnik z ulubionymi dodatkami. Tym razem zrobiłam go w wiosennej, zielonej wersji –
FlymetothespoonDzisiaj zapraszam w kulinarną podróż do Japonii. Przedstawiam sałatkę z winogronami morskimi, krewetkami smażonymi na maśle, pomidorkami, sałatą oraz sosem Sanbaizu . Oryginalna, prosta i pyszna…
Oryginalny smakSkładniki: 2 pstrągi przyprawa do ryb 2 gałązki lubczyku kilka gałązek pietruszki masło Przygotowanie: Pstrągi opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do środka włożyć po łyżce masła
czarrna od kuchniMigdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką. Tarta wyszła rewelacyjna. Chrupiące ciasto, konfitura świetnie wpasowała się ze śledzikiem i gruszką.
wesoła kuchniaGofry wytrawne bez glutenu,które są świetną propozycją na śniadanie zamiast kanapek. Podała je z gotową pastą z dorsza, jajkiem, roszponką i oliwkami. Będą świetne
wesoła kuchniaMule w sosie pomidorowym z winem, tofu, papryką. Czy może być lepsze połączenie smaków. Do tego chrupiąca bagietka moczona w sosie.
wesoła kuchniaSkładniki: 200 g fileta z dorsza 100 g mrożonego groszku 150 g mrożonych brokułów 1/2 pora 1/2 papryki 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pasty
czarrna od kuchni