owoce morza - 5166 przepisów (strona:132/345)

Makaron al limone z łososiem i brukselką – tagliatelle w kokosowym sosie cytrynowym 113

Niesamowicie kremowy i orzeźwiający sos, rozpływająca się w ustach (i nie gorzka!) brukselka, sezam podkręcający smaki i kokos na ukojenie – makaron al limone z łososiem

Flymetothespoon
Risotto z ośmiornicą 56

Risotto to jedno z moich ulubionych dań, Przemka zresztą też. Podaję je często dodając ulubione składniki. Dziś padło na ośmiornicę gotowaną na winie z czosnkiem i

Moje Małe Czarowanie
Ryba zapiekana z pomidorami 118

Składniki 2 filety z ulubionej ryby, u mnie czarniak 20 dkg pieczarek 1 cebula 4 pomidory 5 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie

czarrna od kuchni
Sałatka nicejska 47

Sałatka nicejska to lekka i świeża sałatka wywodząca się z francuskiego miasta Nicea. W składzie sałatki znajdziemy pomidory, tuńczyka, oliwki oraz ugotowane na twardo jajka. Inne

MeCooks
Dorsz w sosie włoskim 74

Składniki 1/2 kg fileta w dorsza 3 cebule 3 duże ząbki czosnku oliwa lub olej 1 szklanka białego, wytrawnego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka

czarrna od kuchni
Ziołowa ryba z kaszą bulgur 88

Składniki: 50 dkg fileta z dorsza lub czarniaka gałązka estragonu 1 mała cebulka oliwa sól i pieprz kasza z warzywami: 1 szklanka kaszy bulgur 1 słoik

czarrna od kuchni
Curry z łososia ze szpinakiem 80

Aromatyczny sos z delikatnym ryżem 🙂 Składniki 400 g łososia 1 szklanka ryży białego 200 g mrożonego szpinaku w brykiecie 1 puszka mleczka kokosowego 1 mała cebulka

czarrna od kuchni
Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami 62

Składniki 4 kawałki fileta z ulubionej ryby 1 opakowanie mrożonych brokułów 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki jogurt 5 dkg

czarrna od kuchni
Śledzie po kaszubsku 54

Zarówno ja, jak i moja rodzina przepadamy za śledziami. Serwujemy ja na niemalże większości spotkań rodzinnych. Do moich ulubionych należą śledzie w śmietanie oraz śledzie po

MeCooks
Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia 48

Jakie to było pyszne, matko i córko. Tzn. spodziewałam się fajnego efektu, ale nie aż tak. Nie pamiętam czemu zrobiłam tytułową pastę, ale coś mi świta

Kardamonovy
Curry z krewetkami wakame i grzybami 54

 Aromatyczne curry które podałam z czarnym ryżem,krewetkami watakame i grzybami schitake. Do to moje ulubione wędzone tofu. Trochę Azji na talerzu  w te

wesoła kuchnia
Oprawianie kalmarów baby 52

Jedną ręką chwycić tułów kalmara, a głowę i macki drugą – pociągnąć -1 Z tułowia (tuby) wyjąć szkielet, przezroczystą chrząstkę … - 2 Wyjąć i usunąć białe błony. Zdjąć

królestwo garów