Kulebiak jest potrawą pochodzenia rosyjskiego lub niemieckiego, ale występuje w roli głównej na wielu wigilijnych stołach w parze z barszczem czerwonym. Czas wykonania: 2 h Ilość
KuchniaWeDwoje.plŁosoś pomarańczowy w sezamie to moja propozycja obiadowa, a także wigilijna. Delikatne mięso rybne pachnące pomarańczami w słodkiej sezamowej panierce. Czas wykonania: 30 min (+ czas marynowania
KuchniaWeDwoje.plKruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem to pyszny obiad z piekarnika lub przekąska na imprezę. [wp-svg-iconsicon=”stopwatch” wrap=”i”] Czas
KuchniaWeDwoje.plJesienią zeszłego roku byliśmy z mężem w kraju makaronu. Podczas tej wycieczki jedliśmy najlepszy makaron w życiu, a poniższy przepis nie ustępuje mu kroku. Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.plWłochy to kraj, który kojarzy mi się z hałasującymi cykadami, dobrym winem i wspaniałą kuchnią, która zachwyca różnorodnością smaków, dbałością o każdy składnik, a przede wszystkim
Wędrówki po kuchniSzparagi są bardzo wdzięcznym warzywem, które świetnie komponuje się z wieloma składnikami. Bardzo dobrze sprawdzają się jako zdrowy dodatek do obiadów i wiosennych, lekkich sałatek. Ich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak dobrze, że już po świętach. Nie wiem jak Wy, ale ja mam przesyt. Zawsze i po każdych świętach wielkanocnych i bożonarodzeniowych. Dość majonezu, jajek i
KardamonovyDziś ostatni przepis. Jajka zrobiłam przed chwilą, na szybko, żeby jeszcze wrzucić mam jeden post. Jak tylko go skończę pisać, zacznę latać po sklepach i kuchni
KardamonovyKolejny nieplanowany przepis, jestem ostatnio niezwykle szalona. Tak naprawdę chciałam zrobić po prostu jajka w sosie tatarskim. Zrobiłam sos, parę dni temu opublikowałam przepis. Miałam ugotować
KardamonovyEkspresowa sałatka z krakersów i tuńczyka z pewnością przyciągnie wzrok każdego. Niewielki prostokącik ułożony na desce, który kusi żółtym kolorem oraz ozdobami nie wierzchu, to nic
niecodziennikparyJak już ostatnio obiecałam, razem ze sklepem WYBIERAMWINO.PL co 2 tygodnie będę zabierała Was w kulinarną podróż, przybliżając przepyszne wina dostępne w ofercie sklepu. Sklep ( jak
Ostra na SłodkoNigdy nie byłam przekonana do takich wynalazków. Piszę o sałatkach warstwowych. Ja lubię prostotę w kuchni, bez niepotrzebnego babrania się i straty czasu. Ciągle myślałam, że
KardamonovyZwykle kojarzona z zapachem dymu, jedzona na zimno, jako przekąska. U nas, już jako propozycja obiadowa, zachwyca i uzależnia - SMAŻONA MAKRELA. Artykuł SMAŻONA MAKRELA pochodzi z
COOKMAGAZINESkładniki: 200 g kaszy jaglanej 4 jajka 300 g fileta z ulubionej ryby, u mnie dorsz 200 g mrożonego groszku 100 g szpinaku 120 g sera
czarrna od kuchniOdkąd pierwszy raz w życiu spróbowałam Pad Thai’a od razu zakochałam się w tym daniu! Jeżeli jeszcze nigdy go nie jedliście to czas odrobić
Be Fit Be Strong