ciasto - 161836 przepisów (strona:132/10790)

Maślane ciasto ze śliwkami 36

Maślane ciasto z węgierkami to pyszne ciasto, które upieczesz przez cały rok, także z innymi owocami, nawet mrożonymi. To zdecydowanie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto bez miksera, z łatwo dostępnych składników, które zawsze się udaje. Ciasto pachnące masłem, delikatne i puszyste. Zdecydowanie polecam, nawet dla początkujących kucharzy. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na smaczne ciasto ze śliwkami. Maślane ciasto(...)średnich jaj (rozmiar L) 2 lekko czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Przepis jest na tortownicę o średnicy 24 cm. Ciasto możesz upiec także w tortownicy o średnicy 22 cm, czas pieczenia może się zmienić, a ilość śliwek będzie mniejsza. Zamiast 5 średnich jajek możesz użyć 4 dużych (XL). PRZYGOTOWANIE: Piekarnik

Zasmakuj Kuchni
Ciasto cytrynowe – bardzo wilgotne 26

Ciasto cytrynowe …. pyszne, wilgotne, a to co w nim najlepsze to intensywny cytrynowy smak . Wprost idealne dla miłośników kwaśnych słodkości. Mnie przekonuje w 100%. Ciasto cytrynowe jest ekstra wilgotne . Smakuje wyśmienicie zarówno podawane samo bez żadnych dodatków jak i w kombinacji z różnymi kremami, lodami lub galaretką. Gdy tylko spróbowałam tego ciasta, nie mogłam się powstrzymać przed użyciem(...)jako spód do mojej cytrynowej chmurki . Przepis znajdziesz tutaj. Planuje również wykorzystać to ciasto jako blat do tortu . Przepis na ciasto cytrynowe powstał z modyfikacji przepisu na Browni . Rozpuszczone masło z czekoladą zastąpiłam masłem z naturalnym sokiem z cytryny ( lemon curd ). Metodą prób i błędów doszłam do perfekcji . Dzięki zredukowaniu porcji masła, dodaniu proszku do pieczenia powstało pyszne puszyste ciacho

SmartBake.pl
Kruche ciasto z rabarbarem 46

Chcesz przygotować ciasto z rabarbarem, ale boisz się, że takie ucierane (np TO ) wyjdzie Ci z zakalcem? W takim razie zrób ciasto kruche z rabarbarową galaretką. Jest pyszne i z pewnością zaspokoi potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Jak to z ciastem kruchym bywa, najlepiej smakuje na 2-3 dzień po przygotowaniu, kiedy to kruche ciasto robi się zdecydowanie miększe. Lekką kwasowość(...)rabarbaru równoważy słodycz bezy. Moim zdaniem warto skusić się na takie ciacho. A jeżeli lubisz wypieki z rabarbarem zobacz też przepis na: ciasto maślankowe z rabarbarem kruche ciasto z rabarbarem ciasto francuskie z migdałowym nadzieniem i rabarbarem rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem i białą czekoladą czekoladowy torcik z rabarbarem czy tort naleśnikowy przekładany nadzieniem serowym i rabarbarowo-truskawkowym Ciasto

Smaki Na Talerzu
OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną 78

Gotowany sernik z brzoskwiniami to przepyszne i delikatne ciasto, które zachwyca swoim aromatem i kremową konsystencją. Połączenie serowej warstwy z intensywnym smakiem brzoskwiń oraz delikatną bitą śmietaną sprawia, że ten deser jest idealny na letnie spotkania, rodzinne przyjęcia lub po prostu jako przyjemność dla podniebienia. Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Ten sernik z brzoskwiniami to przepis, który pochodzi(...)eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów „. To zbiór pysznych receptur, nad którymi pracowałam kilka miesięcy. W eBooku znajdziesz przepisy na następujące ciasta bez pieczenia: Orzechowy serniczek z Nutellą Cytrynowy sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną

Via Gusto
Prosta truskawkowa tarta bez pieczenia 53

piekarnika. To idealne rozwiązanie, szczególnie w ciepłe letnie dni, kiedy nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Prostota wykonania nie odbiera jednak niczego smakowi i wyglądowi tego deseru. Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Truskawkowa tarta to przepis, który pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów „. To zbiór pysznych receptur, nad którymi pracowałam kilka miesięcy(...)eBooku znajdziesz przepisy na następujące ciasta bez pieczenia: Orzechowy serniczek z Nutellą Cytrynowy sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami

Via Gusto
Ciasto z rabarbarem i budyniem 67

Super smaczne i niezwykle łatwe w przygotowaniu ciasto z rabarbarem i budyniem. Ten sprawdzony i niezawodny przepis z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom słodkości i nie tylko. Kruche ciasto z rabarbarem długo zachowuje swoją świeżość, jest bardzo delikatne, kruchutkie, wręcz idealne. Świetnie sprawdzi się na rodzinne spotkania, grilla i inne domowe okazje. Zapraszam na przepis! CIASTO Z RABARBAREM I BUDYNIEM(...)PRZEPIS KRUCHE CIASTO 160 g mąki pszennej 4 żółtka 3 łyżki cukru 120 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy MASA BUDYNIOWA 800 ml mleka 3 łyżki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru BEZA 4 białka 120 g cukru szczypta soli 1 kisiel o smaku truskawkowym lub poziomkowym DODATKOWO 5-6 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru cukier

Alle Dobre!
Sernik z jogurtów 51

head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Czym zastąpić ser w serniku? Wiadomo, tradycyjny sernik nie może obyć się bez bogatego i najlepiej tłustego twarogu, który nadaje ciastu wyjątkową konsystencję i smak. Ale co zrobić, gdy nie mamy go pod ręką? W tym wypadku przetestujcie poniższy przepis na sernik z jogurtów. Gwarantuję, że gdybyście próbowali go w ciemno, nigdy nie uwierzylibyście(...)channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=4790&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jaki jogurt wybrać na sernik z jogurtów? Przygotowując to ciasto wybrałam bardzo gęsty i kremowy jogurt grecki. Jeśli jednak go nie masz, z powodzeniem możesz sięgnąć po jogurt naturalny – także w tym wypadku warto poszukać takiego gęstego, nic jednak

okolicepalnika.pl
Przygotowujemy ciasto drożdżowe z suchych drożdży 44

Ciasto drożdżowe to jeden z najpopularniejszych wypieków polskiej kuchni. Można je przygotować zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej, jednak zwłaszcza w tym pierwszym wydaniu kojarzy nam się z domową kuchnią oraz wypiekami naszych babć. Takie ciasto drożdżowe z dodatkiem owoców można przygotować w bardzo prosty sposób, z którym poradzi się nawet początkujący amator pieczenia . Wybierz suche drożdże Do przygotowania(...)ciasta drożdżowego, jak sama nazwa wskazuje, potrzebne nam będą drożdże. Wybór między drożdżami suchymi lub świeżymi to przede wszystkim wybór naszych preferencji. Bez wątpienia prostsze w użyciu są drożdże suche, mają też tę zaletę, że dłużej zachowują przydatność do użycia, jednak z pewnością znajdą się zwolennicy drożdży świeżych. Warto jednak sugerować się informacjami zawartymi przez producenta na etykiecie – często

Fascynacje Ani
Tarta czekoladowo - pomarańczowa 55

Tarta jest to ciasto, które pochodzi z Francji. Mamy możliwość komponowania smaków takich jakie lubimy. Moja dzisiejsza propozycja to tarta o smaku czekoladowo - pomarańczowym. Jest to słodkie połączenie aromatu kremu czekoladowego i nieco kwaskowego dżemu pomarańczowego. Moim zdaniem to ciasto sprawdzi się doskonale na zimowe popołudnia. Tarta czekoladowo - pomarańczowa samo jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Prostota jest siłą tego(...)wypieku. Polecam ! Składniki: ciasto kruche 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła 3 żółtka krem czekoladowy 400 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 100 g kremu czekoladowego 100 g cukru pudru 30 g kakao 10 g śmietanfixu krem pomarańczowy 350 g dżemu pomarańczowego 25 g żelatyny Ciasto kruche : Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie

Ciasta z tradycjami
Ciasto musowe orzech laskowy z malinami 341

Ciasto musowe - rewelacyjne, puszyste i uzależniające już od pierwszej łyżeczki. Przygotowane na cieście mocno czekoladowym a'la brownie, z lekkim musem o smaku orzecha laskowego z dodatkiem białej czekolady oraz na wierzchu z żelką malinową. Ciasto komponuje się i smakuje doskonale - na dość zbitym, mocno czekoladowym cieście z dodatkiem gorzkiej czekolady znajduje się delikatny mus przygotowany na bazie bitej śmietany(...)dodatkiem białej czekolady oraz pasty z orzechów laskowych, a całość dopełnia żelka z mrożonych malin i galaretki. Ciasto nie jest przesłodzone, gdyż delikatny i słodki mus orzech laskowy z białą czekoladą został przełamany lekką goryczką pochodzącą z ciasta czekoladowego oraz słodko-kwaśnym smakiem żelki malinowej. Polecam spróbować, bo warto! Składniki: Ciasto czekoladowe: 2 jajka  70 g masła

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowe przekładane serem 166

Ciasto czekoladowe przekładane serem jest pysznym deserem, który sprawi wiele przyjemności osobom lubiącym czekoladowe i serowe wypieki. Ciasto czekoladowe z serem uwielbiają zarówno moi domownicy, jak i goście. Puszyste i wilgotne ciasto sprawdzi się na każdą okazję. Niezbyt słodkie ciasto świetnie smakuje, dobrze się kroi, a do tego pięknie wygląda na talerzu. Prosty przepis na ciasto czekoladowe, które bardzo łatwo(...)przygotujesz. Przepis na ciasto czekoladowe przekładane serem, nie wymaga chyba dużego zachęcania do jego przygotowania, wygląd mówi sam za siebie. Ciasto czekoladowe z serem jest łatwe do przygotowania. Postępując zgodnie ze wskazówkami podanymi w przepisie, to wilgotne ciasto z serem przygotuje każdy. Ciasto przekładane serem wymaga tylko dobrej jakości składników i staranności podczas przygotowania. Robiąc ciasto, należy starannie ubić białka

Kuchcik gotuje
Focaccia barese/pugliese (ciasto z dodatkiem ziemniaków i semoliny) 73

Focaccia barese, to wyśmienite pieczywo, typowe dla Apulii. Sporządzane jest z prostego ciasta na bazie mąki pszennej,  mąki z dwukrotnie zmielonej semoliny (pszenicy twardej durum) i gotowanych ziemniaków, dzięki którym jest niesamowicie miękkie i puszyste! Posypane pomidorkami koktajlowymi, pachnące oregano, czarnymi oliwkami i oliwą z pierwszego tłoczenia, jest prawdziwym włoskim przysmakiem! Focaccia z Bari jest sprzedawana w każdym zakątku(...)Apulii, na którym się opierałem znajdziecie pod tym linkiem Ilość składników podałem na jedną, typową, prostokątną blachę do piekarnika, lub na dwie okrągłe focaccie o średnicy 30 cm. Na ciasto: 200 g mąki pszennej: włoskiej typu 0 lub naszej typ 500 do 650 200 g mąki z pszenicy twardej durum (semola rimacinata) 100 g mąki pszennej silnej o wysokiej zawartości

Przepisy na domowy ser i chleb
Szybkie ciasto ze śliwkami 62

Szybkie ciasto ze śliwkami wykona na pewno każdy, gdyż przepis na placek ze śliwkami nie wymaga praktycznie żadnych specjalnych umiejętności. Jeśli umiesz włączyć piekarnik, to takie ciasto mieszane łyżką również przygotujesz. Prosty przepis na ciasto do zrobienia w 15 minut. Sprawdzony przepis na ciasto, które wykonasz nawet wtedy, gdy goście stoją u drzwi. Łatwy do zrobienia placek ze śliwkami, który(...)swoim smakiem zachwyci wszystkich domowników i gości. Sezon na śliwki w pełni, warto więc go wykorzystać i przygotować  szybkie ciasto ze śliwkami . Wypróbuj ten prosty przepis na ciasto mieszane łyżką i zaskocz swoich bliskich jego smakiem. Ciasto ze śliwkami po upieczeniu jest umiarkowanie słodkie. Prosty przepis na ciasto , które po upieczeniu jest miękkie i przyjemne w smaku. Placek

Kuchcik gotuje
Fale Dunaju z jabłkami 1368

Fale Dunaju to dwukolorowe ciasto z zatopionymi w nim jabłkami, masą śmietankową i polewą czekoladową na wierzchu. To dzięki jabłkom powstaje charakterystyczna fala. Ciasto nie jest skomplikowane, a smakuje przepysznie. Do tego pięknie się prezentuje na talerzu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Fale Dunaju warto przygotować na wyjątkowe okazje takie jak święta, czy ważne rodzinne uroczystości. Będzie również doskonałą przekąską(...)dzień do popołudniowej kawy, kiedy najdzie nas ochota na słodkie. Jeśli lubicie przygotowywać nowe, ciekawe ciasta, o niebanalnym smaku to jest to propozycja właśnie dla Was! CIASTO FALE DUNAJU Z JABŁKAMI PRZEPIS Czas przygotowania: 30 minut | Czas pieczenia: 50 minut | Liczba porcji: Blaszka 24×24 cm Składniki Ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 5 jajek (temp. pokojowa

Przepiski.pl