Ciasto czekoladowe z profiterolkami
Ciasto czekoladowe z profiterolkami
Ciasto czekoladowe z profiterolkami Jest to zdecydowanie ciasto z efektem WOW! Pięknie prezentuje się na stole i jeszcze lepiej smakuje. Naprawdę warte polecenia. Składniki: Ciasto parzone na profiterolki: 125ml wody (pół szklanki) 40g masła pół szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli Krem do profiterolków: 100g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżki cukru pudru Ciasto czekoladowe: 115g mąki pszennej 130g cukru 40g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto czekoladowe, sosy, mascarpone, maliny, ptysie, bez pieczenia, przekąski, przystawki, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasteczka, czekoladowe ciasteczka , ciasto z malinami, ciasto z kremem, krem czekoladowy, ciasteczka z czekolada
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję