kopytka - 2368 przepisów (strona:132/158)

KOPYTKA Z BATATÓW 128

Ostatnio moja kuchnia jest zdominowana przez pomarańczowe warzywa i owoce - dynia, bataty, persymona, marchew - mam teraz na nie duży apetyt :) Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Kopytka - przepis podstawowy 114

Składniki: 1 kg ziemniaków ok. 2 szklanek mąki pszennej 2 jajka sól Sposób wykonania: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie a następnie schłodzone mielimy w maszynce. Wykładamy

Qchnia po prostu
Knedle ze śliwkami i cynamonem 114

Październik, a więc" Złota Polska Jesień", już na dobre zagościła w naszym życiu. Grzyby, papryka, dynie, śliwki, pigwa, to znak, że trzeba szykować się do zimy

Gosia gotuje
Pierogi z serem i miętą 186

Smaczna wariacja mojej Mamy. Uwielbiamy pierogi i od zawsze gościły one na naszym stole na obiad, nie tylko od święta (szczególnie te znane świąteczne z kapustą

Zasmakuj Kuchni
Knedle z truskawkami 150

Czas galopuje i sezon truskawkowy niestety nieuchronnie zmierza ku końcowi, ale nie może w nim zabraknąć przepisu na pyszne knedle z tymi owocami. Lato w tym

Gosia gotuje
Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami 124

Przedwczoraj usłyszałam na straganie z warzywami jak sprzedawca mówił do kupującego przede mną – „trzeba brać szparagi bo jeszcze dwa tygodnie i się skończą”

Cooking for Emily
Gryczane kopytka z bobu 142

Co prawda sezon na bób już za nami ale spokojnie można dostać mrożony, który w tym przypadku równie dobrze się sprawdzi jak ten

Kuchenne Wariacje
Podasz kopytko? 123

wolnym czasie, śladami za kopytkiem

Pink Envelope
Kopytka ze szpinakiem 219

  Jak jeszcze było ładnie i wiosennie, to codziennie chodziłam sobie na targ. A na targu fajne są rzeczy – rzodkiewki, szczypiorki, zielone cebulki, świeży szpinak. Kilka

Gotuj z Blue Raven
ZIEMNIAK – CESARZ POLSKIEGO STOŁU 191

Dla wielu Polaków bez ziemniaka nie ma obiadu. To chyba... Artykuł ZIEMNIAK – CESARZ POLSKIEGO STOŁU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Gnocchi w botwinkowym sosie. 149

mniejsze kawałki, każdy z nich rolujemy na wałeczek o średnicy 2 cm, delikatnie spłaszczamy i tniemy na niewielkie kawałki. Teraz za pomocą krajarki do jajek formujemy kluski. Każde kopytko :) kładziemy na krajarce, delikatnie spłaszczamy, a teraz odwijamy jeden brzeg placuszka,  i formujemy podłużną kluskę. Tak postępujemy z każdą kluską. W międzyczasie zagotowujemy posoloną wodę i wrzucamy na nią uformowane

Rozpustne gotowanie
Pierożki tyrolskie 151

                          Dzisiaj znowu

Kuchnia Prezydentowej
Pierogi z mięsem - przepis podstawowy 4028

                          Przepis

Kuchnia Prezydentowej
Pierogi leniwe - przepis podstawowy 225

                       Przedwczoraj spytałam Prezydenta, jaką potrawę

Kuchnia Prezydentowej
Tortellini 215

                Kolejna odsłona wspólnego gotowania! Razem z Olą , Izą, Pauliną i Elą

Kuchnia Prezydentowej