Ziemniaczane kieszonki z pysznym farszem z mięsa mielonego oraz warzyw w orientalnym smaku. Czas przygotowania: 50 minut Ilość porcji: 1-3 osób Trudność
karolgotujeUwielbiam zdrowe jedzenie, pełne warzyw. Ale czasem przychodzi ochota na coś innego. I tak właśnie było w przypadku tych kluseczków. Naszła mnie bowiem ochota na kluski
Moja Delicja[Głosów: 1 Average: 5 /5] składniki : 250 g sera białego 85 g kaszy manny 2 łyżki cukru 1 jajko 1 szczypta soli
Domowy Smak Jedzenia[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na ciasto pierogowe: 300 g mąki 2 łyżki masła roztopionego 2 łyżki kakao ok. 180 ml
Domowy Smak JedzeniaSprawdzony i prosty przepis na kluseczki gnocchi, które przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Charakterystyczne w wyglądzie gnocchi smakują z sosami na ciepło, np
Zasmakuj Kuchni[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki na farsz: 150 g kaszy gryczanej niepalonej 125-150 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła sól
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 150 g jagód/ borówek mrożonych lub świeżych 400 g sera białego 1 jajko ok. 300 g mąki orkiszowej lub
Domowy Smak JedzeniaI tym razem wspomnę, ż e co wytrwalsi fani będą pamiętać, ż e rok temu gościliśmy w austriackim Waldviertel. Ci jeszcze wytrwalsi będą pamiętać
Roślinożerni urlopowiczeLane kluski to absolutna klasyka w menu mojego dzieciństwa. Dzięki nim zupa nabiera nowego charakteru a całe danie jest bardziej treściwe. Lane kluski zajadaliśmy przygotowane w
Zasmakuj Kuchni[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki na ciasto: 350 g mąki 2 jajka 3 łyżki masła roztopionego 1/2 łyżeczki soli 100 ml ciepłej wody wykonanie
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki na farsz: 400 g pieczarek 1 i 1/2 cebuli 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:25 Średnia:4.6/5] składniki: 450 g mąki 2 łyżki masła roztopionego 1 żółtko 180-200 ml ciepłej wody wykonanie: Do mąki dodajemy
Domowy Smak JedzeniaPierogi z serem to smak naszego dzieciństwa. Można je podawać z dowolnymi dodatkami – owocami, serkiem waniliowym, śmietaną i cukrem. To danie z pewnością zasmakuje niejednemu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kluseczki ziemniaczane z dodatkiem szpinaku. Najlepsze wychodzą z ziemniaków ugotowanych w mundurach, które po ostygnięciu przeciskamy przez praskę. Zachowują wówczas smak i odpowiednią strukturę. Można też
cool and mintyDługo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!