żEberka wieprzowe duszone w warzywnym sosie własnym

żEberka wieprzowe duszone w warzywnym sosie własnym

żEberka wieprzowe duszone w warzywnym sosie własnym

Przepis na : obiad

Smaczny gęsty sos na bazie żeberek i warzyw.Przygotowanie nie jest trudne, ale chwilę trzeba poświęcić czasu. Sosu wychodzi więcej, tak że starczy na 2-3 obiady.Najpierw z żeberkami, a potem można wykorzystać do pulpetów czy kopytek.- 2 cebule, 1-2 ząbki czosnku- marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora- 2 łyżki koncentratu pomidorowego- 700-800 g żeberek wieprzowych- olej do smażenia- sól, pieprz, liść laurowyWarzywa pokrój w kostkę. Rozgrzej olej w garnku i wrzuć cebulę z liściem laurowym, smaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, żeberka, warzywa, zupa pomidorowa, kopytka, obiad, papryka, marchewka, por , seler, pulpety, wieprzowina, warzywa na patelnie, sos pomidorowy, pulpety w sosie pomidorowym, mięso na obiad, mięso duszone

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.