Austria - Kopytka z makiem i powidłami śliwkowymi prosto z Waldviertel (Mohnnudeln)

Austria - Kopytka z makiem i powidłami śliwkowymi prosto z Waldviertel (Mohnnudeln)

Austria - Kopytka z makiem i powidłami śliwkowymi prosto z Waldviertel (Mohnnudeln)

Przepis na : obiad

I tym razem wspomnę,  ż e co wytrwalsi fani będą pamiętać,  ż e rok temu gościliśmy w austriackim Waldviertel. Ci jeszcze wytrwalsi będą pamiętać, ze Mohnnudeln to tradycyjna potrawa tego regionu Austrii, w którym zdecydowanym królem kuchni jest mak! Mohnnudeln na zamku Waldreichs Składniki (2-3 porcje): - słoiczek powideł śliwkowych  - 250 g ziemniaków - 150 g m ą ki - 1 jajko - sól - 50 g masła - 4 łyżki cukru pudru - 75 g maku - 1 łyżeczka oleju Przygotowanie: 1) Masło wyjmujemy z lodów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.